Promotor festivalov

V kolikor je v tebi žilica prodaje in imaš za seboj druščino enako navdušenih plesalcev, ki se radi udeležujejo festivalov, je morda dober način, da se lotiš promocije festivalov.

Pravila igre so v osnovi sledeča:

 1. izbereš željeni festival
 2. prebereš pogoje promotorstva / izbereš si promokodo
 3. poiščeš prijavo za registracijo za promotorja / izpolniš prijavo / kontaktiraš organizatorja
 4. začneš s prodajo (osebno/družabna omrežja/letaki…)
 5. različni načini plačila
 6. če prodaš dovolj – prevzameš ugodnosti

O različnih načinih promocije festivalov si preberi >> tukaj << – v osnovi velja, da imaš 2 možnosti: izbereš si promokodo ali pa postaneš vodja skupine (>group leader<).

POGOJI in UGODNOSTI PROMOTORSTVA

Najbolj pomembno – VSAK FESTIVAL ima svoje pogoje in ugodnosti, v osnovi pa je cilj – pridobiti brezplačno vstopnico za svojo udeležbo – slednja ti pripada, ko dosežeš predpisano mejo prodanih kart:

 • meja je ponavadi najnižje postavljena pri 5 kartah, večinoma pa je meja višje (7 do 15 kart)
 • med upoštevane karte se lahko štejejo tudi samo karte določenega tipa, npr. karte z vključenimi delavnicami (workshop pass), ne pa tudi karte, ki so izključno za zabave (t.i. partypass)

>> Primer: 5+1 pomeni: prodaš 5 kart in 6. je zate; s prodajo lahko zaključiš ali nadaljuješ naprej – če prodaš še 5 kart, prejmeš še 1 dodatno karto, katero lahko prodaš (torej obdržiš denar in zaslužiš) oziroma jo podariš

 • poleg brezplačnih vstopnic lahko pridobiš še: denarno provizijo (ko dosežeš določeno mejo, dobiš na vsako prodano karto npr. 5 eur ali pa s to provizijo znižaš ceno kart celotni skupini); ponekod ponujajo za večje skupine tudi dodatna darila: majice, kosila

>> Primer: Rovinj SSD inCSSF – ko prodaš 7 workshop pass kart, prejmeš na vsako provizijo, ampak brezplačna karta pripada šele, ko prodaš 12 workshop kart; ko prvim dvanajstim dodaš še dodatnih 12 kart, dobiš provizijo na vse karte + dodatno karto in še npr. majico… torej več prodaš, več ugodnosti imaš

NAČINI PLAČILA – pogoje izveš ob registraciji

 1. NAKUP KART PREKO PROMOTORJA
 • uporabnik uporabi tvojo promokodo, z njo dobi popust in plača direktno organizatorju (preko spleta/UPN naloga…)
 • kot promotor pobereš denar (sam se odločiš za način – osebno, preko trr..) in ga predaš naprej organizatorju
 1. PROMOTOR ORGANIZATORJU
 • denar oddaš organizatorju osebno ali ga nakažeš (stroški provizije so tvoji)
 • to počneš ali vsak mesec / ob točno določenem datumu / ob koncu spletne prodaje / v registracijski pisarni ob začetku festivala

NASVETI

 • Preden se odločiš, ali se boš lotil promotorstva festivala, najprej preveri svojo (bodočo) konkurenco oz. koliko ljudi na tvojem vplivnem območju (mesto/regija/država) že reklamira ta festival, saj v kolikor določen festival promovira veliko promotorjev, boš ti verjetno imel zelo oteženo delo s prodajo.
 • V kolikor imaš več možnih načinov promoviranja (tako s promokodo kot group leader) preveri pogoje za oba načina in se odloči za enega (seznami se shranjujejo ločeno in ugodnosti se ne seštevajo).
 • Sodeluj z organizatorjem – ker delaš za njihovo promocijo, ti lahko priskrbijo promotorsko gradivo (letake, plakate, morda celo majice,…), tako da daj pobudo; morda lahko organiziraš celo promo party z nagradno igro.

 

Nadaljuj branje:

>> Drugi načini za pridobitev cenejše, morda celo brezplačne karte

Prejšnji del:

<< Kot (bodoči) obiskovalec