Drugi načini za pridobitev cenejše, morda celo brezplačne karte

UDELEŽBA NA PROMO ZABAVI

Na takih zabavah se ponavadi prodajajo karte po nižji ceni kot veljajo v tistem mesecu, prav tako pa je velikokrat organizirana nagradna igra – morda te spremlja sreča.

TAXI DANCER

Pred izvedbo festivala (lahko tudi nekaj mesecev prej) se na nekaterih festivalih odločijo, da bodo k sodelovanju povabili plesalce taksiste, ki skrbijo za zadovoljstvo udeležencev na plesišču – so neutrudni plesalci.

V ekipo si lahko povabljen osebno, lahko pa je tudi objavljen razpis (npr. da se pošlje posnetek plesa, nato pa pride do izbora).

Kot taxist imaš določene ugodnosti – poleg kart na zabave ti lahko organizatorji krijejo tudi prenočišče in hrano.

PROSTOVOLJSTVO NA FESTIVALU

Nekaj mesecev do nekaj tednov pred festivalom pa morda naletiš na objavo, da se za pomoč pri izvedbi festivala iščejo PROSTOVOLJCI. Ponekod je ta del namenjen lokalnim plesalcem, drugod pa naredijo javno objavo in načrtno sestavijo mednarodno ekipo.

Ampak samo dejstvo, da pomagaš pri izvedbi festivala, še ne pomeni, da boš dobil karto brezplačno. Ena od možnosti je, da dobiš samo velik popust, po drugi strani pa ti lahko krijejo tudi stroške za hrano in prenočišče, kar je odvisno od posameznega festivala in predvsem od njegovega obsega.

Pravila prostovoljstva in ugodnosti se lahko vsako leto spreminjajo.

>> Izkušnje iz prostovoljstva na slovenskih festivalih

>> Izkušnje iz tujine

Si želiš povedati svojo izkušnjo? Z veseljem bo objavljena. Pošlji nam sporočilo.

<< Kot (bodoči) obiskovalec

<< Promotor festivalov