All levels – Salsa in kizomba v Lizboni in še ča-ča-ča v Londonu 2. del

2. del – London (objavljeno jan 2015)

V London sem prišel sredi novembra, v sredo, potem, ko sem zelo uspešno oddelal mojo prvo znanstveno konferenco v mestu Epsom, zraven Londona. Nastanil se v zelo kul hostlu, Travel Joy Hostels Chelsea, ki ga zelo priporočam. Čaj in kava zastonj celi dan. In mirno si čez dan prineseš svojo hrano, si jo tudi pogreješ, dobiš še pribor. Skratka, zelo kul za par dni postanka, sobe sicer nič posebnega, precej nagnetene postelje in to, seveda.

Prvi dan je bila napovedana salsa v samem hostlu, (zato sem ga v bistvu izbral), ampak potem iz tega ni bilo nič. Zelo pozno se odločim, da grem ven, na nek kuban party kao, ampak je bilo že vsega konec, ko sem prišel do tja.

Drugi dan, v četrtek zvečer, je bil načrt, da grem v Latin Krazy. Kar peš, ker prek neta nisem uspel registrirati bicikla z mojo plačilno kartico. Pravi stric Google dobrih 50 minut za dve milji in pol. Da vidimo. In res. Ko sem bil že v bližini Latin kluba, še enkrat za štos poskusim registrirati mestni bicikel. In glej hudiča, dela. Sprejme mojo plačilno kartico sredi Londona. Brez neta, brez garancije kreditne kartice… ali kar je še teh neprijetnih štosov, milo rečeno, tudi pri našem, ne vem zakaj, zelo opevanem bicikelj-u.

Pridem v klub, brez gotovine, mojster, res. Ne jemljejo kartic. Najdi bankomat. Najdem. Dvignem, drage ko žafran, funte. In gremo. Ravno se je končeval klas, pred preplesavanjem oz. mogoče, kar party-jem, bi rekli. Precej temnopoltih udeleženk, kar se mi je zdelo totalno kul, priznam. Dva plesna podija. Salsa in cha-cha na enem ter bachata in kizomba na drugem. Populacija večinoma nad 30. Sem se kar naplesal. DJ na salsi top. Tu in tam, kak par na bachati, ampak DJ posebej, kdo bi si mislil. Klub, ena taka zaprašena latino varianta Sputnika. Zelo prijetno.

V petek sem potem imel pa hudi master plan. Najprej cha-cha-cha in potem še nek konkreten kizomba party. V glavnem, od kizombe ni bilo nič. Na čačko sva šla pa s kolegom, ki naju je spoznala skupna frendica, in sva po uvodnem pivu odjadrala z njegovim avtom na drugi konec Londona. Ena ura najmanj. Ne moreš verjeti. Nikamor ne prideš z avtom, časovno gledano, res. Pridem na klas malenkost prepozno, ampak nič ne de. In kje se je to dogajalo. V cerkvi, ki je imela pred vhodom tablo, da je na prodaj. Če bi kdo rad kupil cerkev v Londonu, tu je naslov: 44 Falkland Rd, London NW5 2XA. Ne garantiram, da niso že prodali.

Se priključim skupini, en mali, temnopolti, nabildani učitelj. Z ostrim pogledom, a zelo prijazen. In potem cha-cha in delno salsa preplesavanje. Nebesa za vse, ki znajo dobro čačko plesati, kar sem sam še precej daleč od tega. Ampak tudi to bomo obvladali, enkrat. Pivo je bilo totalno poceni in moj frend se je zelo zabaval že samo ob gledanju. Najbolj smešen občutek je bil, ko je DJ po kaki uri čačke, zavrtel prvo salso in sem rabil kar nekaj konkretnih trenutkov, da sem uspel preklopiti. Po čačka sceni sva šla še na eno pivo v en, obema blizu, pub, in to je to. Kizomba je odpadla, ker je bila lokacija res daleč, in nisem želel gnjaviti mojega novega super zabavnega frenda, naj me še tja fura. Če koga zanima, Kizomba Kizomba je bil organizator.

Po prihodu v hostel me pričakajo teroristični napadi v Parizu, ampak moj let na Ciper je minil še brez poostrenih varnostnih pregledov. Edino iz Cipra v Bruselj smo imeli pa res totalen varnostni pregled. Ampak ne na Cipru, ne v Bruslju, nisem uspel nič plesati. Drugič.

Tako, to je bilo moje, tudi plesno, popotovanje v 2015. Se plešemo.

All Levels

<< Prejšnji del