#Ostanimodoma

V zadnjih dveh tednih smo prešli iz običajnega delovanja plesne scene v popolno zaustavitev. Zaradi koronavirusa so odpovedani plesni tečaji, večerne plesne zabave in seveda tudi mednarodni festivali. Dogajanje se je zaustavilo preko noči.

Odpoved plesnih festivalov

Številni plesalci si kupimo karte za festivale tudi več mesecev vnaprej. Ko je dogodek odpovedan ne po naši krivdi, pa imamo običajno več različnih možnosti. Številni festivali nudijo vračilo denarja v tednih po odpovedi dogodka, vendar lahko dogodek podpremo tudi tako, da namesto vračila denarja prosimo za prestavitev karte na čas, ko bo festival naslednjič izveden.

Ekipa Salsa addict Slovenia razume pomanjkanje plesa v tem obdobju, zato ti ponujamo nekaj nasvetov za lažjo prebroditev plesne abstinence.

Čas lahko izkoristimo za počitek in si naberemo moči za obdobje, ko se bo vse vrnilo nazaj v stare tirnice. Ali pa čas izkoristimo za samostojen trening doma.

Po koncu plesnih tečajev in delavnic se običajno naredi posnetek, od koder lahko črpamo informacije ali navdih za trening. Če le-teh nimamo, se lahko vedno obrnemo na internet in različne javno objavljene posnetke. Vsebine, primerne za samostojni trening, so večinoma vezane na tehniko, styling in bodymovement.

Lahko pa preprosto delamo na svoji gibljivosti, raztegovanju in krepitvi mišic ter splošnemu sproščanju – z vsako aktivnostjo bo prehod nazaj na plesno sceno lažji.

Številni inštruktorji ponujajo na svojih spletnih straneh tudi svoje spletne tečaje (plačljivo), ponekod so možne tudi privatne ure preko videoklica, nekateri pa tudi občasno naredijo kakšne posnetke v živo preko družabnih omrežij.

Najbolj preprosto je, da si zavrtimo najljubšo glasbo in zaplešemo po dnevni sobi.

Čas pa lahko namenimo tudi za ogled kakšnega plesnega filma ali serije (nekaj namigov je tudi v salsa filmoteki), branju člankov in blogov s plesno tematiko (npr. na facebook strani Salsa addict Slovenia poišči objave z oznako #salsaaddictknjižnica), na voljo pa so seveda tudi kakšne s plesom ne povezane aktivnosti.

V tem kriznem obdobju zdržimo stran od plesišč, in se nato še močnejši in zdravi vrnemo.

2 komentarji na #Ostanimodoma

Komentiraj